Isolatietips & Nieuws

Opendeurdagen BASF

15-05-2015

Afgelopen weekend was het opendeurdag bij BASF, waar Neopixels in de kijker stonden. Bekijk hieronder het filmpje.

Spouwmuurisolatiepremies in 2015

20-12-2014

Ook in 2015 geniet u nog maximaal van overheidssteun als u uw spouwmuur isoleert. Wacht dus niet langer!

Lees meer

Is uw spouwmuur geschikt voor isolatie?

23-10-2014

Om na te gaan of uw spouwmuur geschikt is, voert onze adviseur een grondige inspectie uit. Hier vindt u meer info over de inhoud van zo'n inspectie. Heeft u nog vragen of wilt u een inspectie aanvragen, neem dan zeker contact op.

Lees meer

Spouwmuurisolatiepremies in 2014

02-12-2013

Goed nieuws! De Vlaamse overheid heeft op 29/11/2013 haar goedkeuring gegeven aan de energiepremies 2014 via de netbeheerders Eandis en Infrax. Ook volgend jaar loopt de premie voor de na-isolatie van spouwmuren verder. Meer nog, ook de maximale premie, in 2013 beperkt tot 800 euro, wordt afgeschaft voor eindfacturen vanaf 2014!

Lees meer

Het beste isolatiemateriaal in Vlaanderen

23-09-2013

Het systeem Neopixels Premium HR Insulation heeft de hoogste isolatiewaarde van alle systemen voor spouwmuurisolatie met EPS parels. Dat heeft de Belgische Unie voor de Technische Goedkeuring in de Bouw (BUtgb) bekendgemaakt.

Lees meer

Eindelijk een overzicht in premies: de Isoline Premiewijzer

04-03-2012

U heeft ondertussen wel gezien dat we een nieuwe website hebben. Een van de handige functies die we speciaal voor u uitgewerkt hebben, is de Isoline Premiewijzer. Dankzij dit handige en duidelijke document weet u meteen op welke premies u recht heeft.

Download hier de premiewijzer!

Opgelet: Aannemers zonder ATG certificaat!

14-12-2012

Als u recht wil hebben op de premie van uw netbeheerder, moet de uitvoerder van uw isolatiewerken het ATG certificaat behaald hebben.

Er zijn nog steeds een aantal aannemer die dit kwaliteitslabel niet behaald hebben. Ze mogen wel isolatiewerken uitvoeren, u heeft dan echter geen recht op de netbeheerderspremie.

Isoline heeft het label wel behaald. U kan dus op uw beide oren slapen als u uw spouwmuur laat na-isoleren door ons. U bent zeker van een correcte uitvoering én van de subsidies. Wilt u meer weten over spouwmuurisolatie? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Verplicht groene energie bij nieuwbouw vanaf 2014

02-10-2012

Vanaf 1 januari 2014 mag je geen huis meer bouwen zonder systeem om zelf hernieuwbare energie op te wekken. Het kan bijvoorbeeld gaan om zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp.

De normen voor een nieuwbouwwoning werden de afgelopen jaren gevoelig verstrengd. Voorlopig bleven de voorwaarden beperkt tot isolatienormen, maar vanaf 2014 komt daar actieve energieproductie bij. De Vlaamse regering keurde de aanpassing van de energieprestatieregels vandaag goed.

"Wie een woning wil bouwen, krijgt de keuze uit zonnepanelen, een zonneboiler, een warmtepomp, een biomassaketel of de participatie in een buurtproject dat energie opwekt", zegt Gorik Van Holen, woordvoerder van minister van Wonen Freya Van den Bossche.

Isolatie
Er blijft weliswaar nog één uitweg: wie echt geen energiesysteem wil installeren, kan ervoor kiezen om extra streng te isoleren.

De maatregel is een gevolg van de Europese richtlijn die voorschrijft dat alle nieuwbouw tegen 2021 'bijna energieneutraal' moet zijn. "Wat die 'bijna' betekent, ligt echter nog niet helemaal vast", aldus Van Holen. (Bron: HLN)