Beste spouwmuurisolatiesystemen van Vlaanderen

Het beste isolatiemateriaal in Vlaanderen

23-09-2013

De BUtgb publiceerde op 1 september de definitieve Technische Goedkeuringen (ATG’s), oftewel goedgekeurde bouwproducten of bouwsystemen, voor spouwmuurisolatie. Voortaan staat er op iedere ATG een isolatiewaarde vermeld, die het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) heeft bepaald door middel van metingen op bouwplaatsen en statistiek.

Er zijn drie ATG-categorieën in spouwmuurisolatie: Minerale wol (MW), Polyurethaanschuim (PUR) en Geëxpandeerd Polystyreen Parels (EPS Parels). In die laatste categorie kwam Neopixels als beste uit de bus, met een thermische geleidbaarheid van 0.034 W/mK. Dit verschil in betere isolatiewaarde kan oplopen tot meer dan vijftien procent ten opzichte van andere ATG-systemen.

Bekijk hier ons ATG certificaat.

Laag energieverbruik

Thermische isolatie beperkt het warmte- en koudeverlies door de geïsoleerde spouwmuur heen. Goede thermische isolatie verlaagt dus het energieverbruik in een woning. De thermische geleidbaarheid, oftewel lambda-waarde, van een isolatiemateriaal geeft aan wat de capaciteit is om de warmte te geleiden. Hoe lager de lambda-waarde, hoe beter de isolatiewaarde. Neopixels heeft met 0.034 W/mK de laagste lambda-waarde van België voor EPS parels.

Over Neopixels

Neopixels staat voor Triple HR isolatie. De EPS parels onderscheiden zich van gewone parels door hun vorm en structuur. De vorm is platter en ovaler en alle Neopixels zijn nagenoeg even groot. Door deze eigenschappen passen de Neopixels goed in elkaar.
Het systeem Neopixels Premium HR Insulation wordt in België slechts door een tiental ATG-gecertificeerde installateurs verwerkt. Neopixels België kiest bewust voor deze selecte groep om het kwaliteitsniveau hoog te houden. Tevreden consumenten met een warm, goed geïsoleerd huis: dat is het primaire doel van Neopixels België. Vraag nu uw vrijblijvende analyse en offerte van Isoline, dé Neopixels isolateur van Limburg.

Energiepremie

Spouwmuurisolatie is in Vlaanderen zeer actueel vanwege de energiepremie. Men verkrijgt alleen energiepremie als de bouw verloopt volgens de Technische Goedkeuringen ATG. De ATG verwijst op neutrale wijze naar leveranciers van grondstoffen en systemen. Gezien de beduidende invloed van de verwerking op de bouwplaats, omvat de ATG ook eisen die de bekwaamheid van de betrokken installateurs beoordelen.